Formation Professeurs de Français

Lyon Bleu International

Francie, Lyon
17. – 23. 9. 2017

V rámci projektu EU Erasmus+ KA1 Mobility osob vycestují i v letošním školním roce pedagogové Gymnázia Zlín - Lesní čtvrť, aby absolvovali job-shadowing (stínování) či kurz na některé z partnerských škol v Itálii, Německu, Francii, Velké Británii, Kypru, Maltě nebo Slovensku. 

Projekt s názvem Moderní učitel pro třetí tisíciletí (číslo projektu 2017-1-CZ01-KA101-034547) podporuje vyučující různých aprobací, aby pobytem v některé z evropských partnerských školy rozvíjeli své znalosti a dovednosti (a to zdaleka nejen jazykové).

V září 2017 vycestovala do francouzského Lyonu Mgr. Iva Volaříková, aby absolvovala kurz Francais pour professeurs de FLE v partnerské škole Lyon Bleu International (www.lyon-bleu.fr). Kromě pedagogiky výuky francouzského jazyka nabídl kurz sdílení příkladů dobré praxe s dalšími pedagogy FJ z celého světa, workshopy, nové metody a techniky výuky, využívání moderních technologií ve výuce a rozvíjení digitálních kompetencí učitelů FJ. 

Přínos kurzu, jakož i pobytu ve Francii je nesporný a povede mimo jiné k intenzivnímu rozvoji spolupráce s frankofonními školami formou sdílení digitálních učebních materiálů.

Mgr. Iva Volaříková