The Best Social Media and Web Solutions for Your Classroom, Dublin, Irsko

The Best Social Media and Web Solutions for Your Classroom, Dublin, Irsko

Mgr. Pavla Kovaříková
3. 9. – 8. 9. 2018

 

Týdenní metodologický kurz zaměřený na metodu využití ICT ve výuce (The Best Social Media and Web Solutions for Your Classroom)

Cílem mobility bylo rozšíření kompetencí učitelů týkajících se využití moderních informačních technologií v rámci vyučovacího procesu, a tím ke zlepšení podmínek výuky, její zefektivnění a vyšší atraktivitu ve vztahu k žákům.

Kurz byl veden zkušeným lektorem s velmi osobním přístupem ke všem účastníkům a jejich zdatnosti s ohledem na využití ICT. Během týdenního kurzu jsme se nejen seznámili s množstvím užitečných aplikací pro výuku různých předmětů, ale sami jsme měli možnost prakticky odzkoušet jejich fungování. Kromě aplikací pro tvoření kvízů, audio-vizuálních materiálů, myšlenkových map, blogů, vizuálních interaktivních prezentací jsme se také seznámili s dnes moderní metodou „Flipped Classroom“, naučili jsme se efektivněji využívat kanál YouTube nebo TED a pracovat s platformou Edmodo. V neposlední řadě jsme také diskutovali o bezpečnosti na internetu a možných hrozbách

Účast v kurzu byla pro mě maximálně přínosná. Znalost aplikací presentovaných v rámci mobility opakovaně uplatňuji ve všech svých skupinách v rámci výuky anglického jazyka. Aktivity jsou velmi pozitivně a vděčně přijímány žáky, zároveň se jeví jako vysoce efektivní a motivující studenty k dalšímu studiu. Důležitým faktorem je i posílení vztahu mezi žáky a učitelem.

Kurz byl přínosem i pro mě jako učitelku anglického jazyka. Komunikace výhradně v AJ posílila mé jazykové kompetence, díky ubytování v hostitelské rodině jsem měla větší možnost seznámit se s kulturou a životním stylem místních obyvatel. Navázání kontaktů s učiteli z jiných zemí je taktéž nezanedbatelným pozitivem pobytu.