Lyžařské výcvikové kurzy

V rámci výuky tělesné výchovy nabízíme každoročně našim žákům několik lyžařských kurzů:

    • Lyžařský výcvikový kurz pro žáky sekund - Tauplitz (Rakousko)
    • Lyžařský výcvikový kurz pro žáky 1. ročníků a kvart - Kouty nad Desnou (ČR)/Nassfeld (Rakousko)
    • Výběrový lyžařský kurz pro žáky všech ročníků - Zillertal (Rakousko)

LVK Sekundy

Termín: březen

Žáci sekund jezdí každoročně na lyžařský výcvikový kurz do rakouského Tauplitzu. Tauplitz Alm je lyžařsky poněkud atypické, ale náramně panoramatické středisko – sjezdovky jsou rozptýlené po členité náhorní plošině, která se může pochlubit výbornými sněhovými poměry a dalekými výhledy od Dachsteinu až po Totes Gebirge. Nejvýše položené sjezdovky dosahují převýšení okolo 300 m, přičemž jsou pospojované přejezdovými cestami, krátkými vlíčky a nekonečnými lany. Nejdelší a nejatraktivnější tratě pak přepadají směrem do údolí k Bad Mitterndorfu.

Užitečné odkazy:

LVK 1. ročník a kvarty

Termín: leden

Žáci prvních ročníků a kvart mají možnost si vybrat mezi lyžařským výcvikovým kurzem v Česku nebo Rakousku.

Nassfeld (Rakousko)

Nassfeld je lyžařské středisko na hranici rakouských Korutan a Itálie má příjemně tvarované červené sjezdovky v kulisách připomínajících Dolomity. Tratě v celkové délce 111 km se rozlévají v řídce zalesněných terénních kotlinách.

Užitečné odkazy:

Kouty nad Desnou (ČR)

Ski areál Kouty nabízí komfortní, bezpečné lyžování a k tomu nejdelší sjezdovku na Moravě. Nová modrá sjezdovka má délku 3050 m s převýšením 520 m. Další dvě dvoukilometrové sjezdovky jsou členité, s proměnlivým sklonem a převýšením také přes 500 m. Zbývající dvě sjezdovky mají převýšení 100 m. Díky šířce přes 50 m nabízí sjezdovky dostatek místa pro širokou carvingovou stopu. Celková délka sjezdovek 11,5 km zaručuje areálu Kouty prvenství mezi moravskými lyžaskými středisky.

Užitečné odkazy:

Výběrový lyžařský kurz

Termín: prosinec

Výběrový lyžařský kurz je určen všem žákům, kteří absolvovali některý ze základních lyžařských kurzů. Výběrový lyžařský kurz je již mnoho let situován do tyrolského údolí Zillertal doslova napěchovaného sjezdovkami o celkové délce bezmála 500 km. 

Každý den lyžujeme na jiných perfektně upravených svazích.

Užitečné odkazy:

 Fotogalerie:

LVZ - Nassfeld

LVZ - Tauplitz

 

LVZ - Zillertal