Creative Teaching in the Secondary and Adult English Language Classroom, Oxford, Anglie

Creative Teaching in the Secondary and Adult English Language Classroom

 

V březnu 2019 jsem se díky programu Erasmus+ zúčastnila stáže v The Lake School of English v anglickém Oxfordu (https://www.englishinoxford.com/).

Je to škola s dlouholetou tradicí zaměřující se na profesní rozvoj učitelů pracujících s adolescenty a mladými dospělými. Kurz, který jsem si zvolila, byl Creative Teaching in the Secondary and Adult English Language Classroom, tedy kurz Kreativního učení. Kurzu se zúčastnili vyučující z různých Evropských zemí, například Španělska, Německa, Francie, Itálie, Bulharska, atd.

Během dopoledního i odpoledního vyučování jsme si osvojili zajímavé metody výuky, efektivní způsoby procvičování a fixace problematických oblastí jazyka s přihlédnutím ke specifičnosti a potřebám cílové skupiny studentů.

Součástí kurzu byla exkurze do místní prominentní střední školy Oxford Spires Academy vedená ředitelkou této akademie. Ta hovořila o systému fungování anglického středního školství, otázkách multikulturních škol a požadavcích na pedagogy ve 21. století.  (http://www.oxfordspiresacademy.org/)

Byť pro mě anglické kulturní prostředí není nové, pohled do zákulisí fungování středního školství a porovnání s prostředím českým jsem velmi ocenila. Z profesního hlediska věřím, že mě absolvovaná stáž notně obohatila  a motivovala k další práci.

Mgr. Hana Čechová, PhD.