Cours de français Intensif 2020

Cours de français Intensif 2020

Lyon Bleu International
Lyon, Francie
09. 03. – 13. 03. 2020

Kurz byl zaměřen na využití moderních technologií ve výuce cizích jazyků, na práci s mnoha webovými stránkami, aplikacemi a online nástroji. Součástí kurzu byla práce s kreativními učebními materiály užitečnými pro výuku FLE (Francais Langue Etrangere). Kurz se také věnoval kulturním, lingvistickým i civilizačním aspektům soudobého frankofonního prostředí. Velmi si cením možnosti proniknout do multikulturního prostředí mezinárodní jazykové školy a navázat tak pracovní kontakty s kolegy s celého světa.

Kurz vedl ke zkvalitnění metodických postupů, přinesl inovativní a kreativní postupy k vytvoření stimulujícího učebního prostředí. Absolvování kurzu pomohlo ke zlepšení možností interakce v hodinách cizího jazyka i k mému profesnímu růstu. Zcela konkrétně kurz přispěl ke zvýšení jednotlivých dovedností ve francouzském jazyce v úrovni C1 - C2, zejména k rozšíření slovní zásoby a ke zlepšení výslovnosti (výuka fonetiky).

Jedním z cílů kurzu bylo rozšíření komunikativních kompetencí především v oblasti interakce žák – učitel. Metodou nápodoby didaktických postupů osvojenou v rámci mobility přenesu nově získané kompetence i znalosti do své vlastní výuky. ICT materiály a inovativní aplikace používám intenzívně v rámci současné e-výuky FLE. Pedagogické materiály získané či vytvořené v rámci absolvovaného kurzu sdílím denně se svými žáky v rámci platformy Microsoft Teams. Zde s nimi společně s žáky pracujeme, včetně zpětné vazby, jejíž nové metody jsem měla příležitost získat rovněž v rámci absolvované mobility.

Mgr. Iva Adámková