Microsoft for Education: Powerful Tools to Create, Share and Inspire

Microsoft for Education: Powerful Tools to Create, Share and Inspire
Nice, Francie
14. – 19. 10. 2019

Europass Teacher Academy je jedním z největším evropských poskytovatelů kurzů profesního rozvoje učitelů. Sídlo školy je ve Florencii (Itálie), ale díky týmu mezinárodních školitelů nabízí kurzy na několika různých místech v Evropě. Institut má velkou síť partnerských škol a univerzit a je zapojen do mezinárodních projektů s cílem rozvíjet a sdílet inovativní vyučovací metody a techniky.

Kurz Microsoft for Education: Powerful Tools to Create, Share and Inspire umožňuje učitelům objevit obrovské možnosti platformy Microsoft 365, odhalit nástroje a techniky, které mohou být začleněny do výuky. Kurz zahrnoval všechny nejdůležitější programy rodiny Microsoft: Word, PowerPoint, Excel, Sway,  One Note, Class Notebook, Teams, One Drive. Kurz byl veden zkušenou lektorkou s osobním přístupem ke všem účastníkům.

V rámci kurzu jsem se naučila vytvářet interaktivní prezentace v Sway a sdílet je s ostatními účastníky. Rozšířila jsem si znalosti v používání One Drive jako výkonného cloudového úložného prostoru, který učitelům umožňuje přístup k jejich obsahu odkudkoliv.

Hlavním přínosem pro mě bylo seznámení se s aplikací One Note, která umožňuje interaktivně poskytovat lekce třídám a vytvářet pro studenty stimulující a zajímavý obsah. Funguje jako digitální poznámkový blok, ve kterém je vše přehledně uspořádáno. V rámci Class Notebooku je pak možné distribuovat úkoly studentům, nechat je pracovat v jejich osobním pracovním prostoru nebo sdílet společně nápady. Seznámili jsme se také s aplikací Teams, která umožňuje komunikaci se studenty a kolegy ve skupinách, zadávání a hodnocení úkolů a distribuci materiálů a sdílení souborů.

Kurz byl přínosem i pro mě jako učitelku anglického jazyka. Komunikace výhradně v AJ posílila mé jazykové kompetence. Nesporným přínosem bylo také navázání kontaktů s učiteli z jiných zemí.

Mgr. Hana Martinková