Intensive General English

Intensive General English
Brighton, Velká Británie
7. – 11. 10. 2019

V říjnu 2019 jsem vycestoval do britského Brightonu, abych absolvoval kurz Intensive General English na místní jazykové škole The English Language Centre  (https://www.elc-schools.com/), který byl zaměřen na zvýšení dovedností v oblastech: plynulé mluvené vyjadřování, rozšíření slovní zásoby a výslovnost.

Přínos kurzu:

´  Je rozšíření a zlepšení komunikativních kompetencí pro výuku zeměpisu metodou CLIL (integrovaná výuka předmětu a cizího jazyka).

´  Zajímavé formy workshopů. Nejzajímavější byla témata: školské vzdělávací systémy v jednotlivých zemích účastníků kurzu; sociální systémy a problémy v jednotlivých zemích, ze kterého jednoznačně vycházelo, že Česká republika patří mezi sociálně velmi spravedlivé a stabilní země s minimem problémů, na což budu ve výuce jednoznačně poukazovat.

´  Díky přítomnosti studentů ze Saudské Arábie, Jižní Koreje či Japonska jsme se zabývali sociální hierarchií a postavením žen v jednotlivých státech, kde mně opět místo zvané Evropa vycházelo jako neskutečně úžasné místo k životu.

´  Seznámení s místními reáliemi a krajinou, anglickou kulturou a tradicemi a jejich postojem vůči Brexitu

RNDr. Tomáš Danielis