1) Outdoor education: a new way of teaching and learning, Španělsko

Outdoor education: a new way of teaching and learning
Puerto de la Cruz,Tenerife, Španělsko
od 8. – do 14.11.2020

Mgr. Ivana Ročková

 

Kurz outdoorového vzdělávání s metodami nového způsobu výuky. Teoretické i praktické vysvětlení metody výuky mimo školní lavice (nejen venku), ukázka zajímavých aktivit v přírodě i uvnitř, výměna zkušeností s učiteli z jiných zemí, anglický jazyk

Zajímavé bylo už místo konání tohoto kurzu. Tenerife je nádherný ostrov v Atlantickém oceánu, který je pouhých 5 hodin letadlem z České Republiky, tedy bez problémů přístupný komukoliv.

Tento kurz byl stejně zajímavý jako ostrov, protože přispěl k přehodnocení klasických metod a integrovat venkovní vzdělávání do formálního, což umožnilo dostat studenty na čerstvý vzduch ve vyučování a přemýšlet za pohybu, kterého v dnešní době není nikdy dost.

zlepšení a aktualizace anglického jazyka, reálie Kanárských ostrovů, komunikace také ve španělském jazyku, motivace vyučující ke změně a doplnění učebních metod, motivace studentů ke studiu španělského jazyka a k cestování, přínos pro školu – učitel motivovaný k motivaci studentů, získání znalostí o zajímavé a aplikovatelné metodě do kteréhokoliv předmětu.