3) Intensive general French cours, Francie

Intensive general French cours
Bordeaux, Francie

14. – 18. 6. 2021

Mgr. Iva Adámková

 

V rámci projektu EU Erasmus+ KA1 Mobility osob vycestují i v letošním nelehkém školním roce pedagogové Gymnázia Zlín - Lesní čtvrť, aby absolvovali job-shadowing (stínování) či kurz na některé z partnerských škol či hostitelských organizací.

Projekt s názvem Škola v Evropě, Evropa ve škole (registrační číslo projektu: 2020-1-CZ01-KA101-077552)podporuje vyučující různých aprobací, aby pobytem v některé z evropských partnerských školy rozvíjeli své znalosti a dovednosti (a to zdaleka nejen jazykové).

V červnu 2021 vycestovala do francouzského Bordeaux v regionu Aquitaine Mgr. Iva Adámková, aby absolvovala metodologický a jazykový kurz zaměřený na výuku FLE (Français Langue étrangère) v hostitelské organizaci ALLIANCE FRANCAISE BORDEAUX AQUITAINE https://www.alliance-bordeaux.org/

Absolvování kurzu přispělo k intenzivnímu rozvoji spolupráce s hostitelskou organizací i zahraničními účastníky z celého světa. Nově získané poznatky, znalosti a kompetence nejen v oblasti ICT povedou bezpochyby k zlepšení výsledků vzdělávání (zatraktivnění výuky moderními motivačními prostředky, zapojení do projektových aktivit, tvorba digitálních učebních materiálů sdílených např. v aplikaci Padlet v online vzdělávací platformě Apolearn.)

Díky této mobilitě byly získány přímé kompetence týkající se znalosti dopadů formativního hodnocení na výuku francouzštiny. Součástí kurzu byla výuka poznatků v oblasti současného francouzského jazyka ve všech čtyřech jazykových kompetencích (poslech, porozumění psanému, psaní, mluvení) včetně jazykových specifik hovorové francouzštiny i knižních vrstev jazyka.