Project Based Learning in the Classroom: Setup, Integration and Reflection

Teacher Academy – Project Based Learning


Florencie, Itálie
4. 12 – 9. 12. 2017

nstituce Teacher Academy má dlouholetou tradici a nabízí kurzy ve významných evropských městech Florencie, Barcelona, Dublin, Berlín a Neapol. Organizuje velké množství kurzů pro učitele mateřských, středních a vysokých škol v rozmezí jednoho až dvou týdnů výuky. Zájemce si může vybrat ze široké nabídky kurzů  - ICT kurzy, jazykové kurzy, management,  inovace ve výuce, umění atd.

Kurz seznámil účastníky s vyučující metodou, v níž jsou žáci vedeni k samostatnému zpracování určitých projektů a získávají zkušenosti praktickou činností a experimentováním. Tato metoda podporuje motivaci žáků a kooperativní učení.  Projekty mohou mít formu integrovaných témat, praktických problémů ze životní reality nebo praktické činnosti.
Projektové vyučování představuje v současné době velmi oblíbenou metodu výuky. Mezi její přínosy a cíle patří to, že žáky nevede k pouhému memorování, ale poskytuje jim příležitost k praktickému a kreativnímu řešení úkolů, nutí je spolupracovat a převzít odpovědnost za výsledky své práce.
 

Přínos kurzu je nesporný a povede k modernizaci výuky anglického jazyka na naší škole. Tato metoda umožňuje překlenout roztříštěnost poznatků a častou odtrženost výuky od reality života. Budu se snažit o to, aby studenti propojovali poznatky z různých oblastí s tím, s čím se setkávají v běžné realitě a zapojím tuto metodu do hodin anglického jazyka.

Kurz byl velmi dobře veden a poskytl účastníkům potřebné dovednosti při plánování, zpracovávání, rozvoji a implementaci projektů do výuky, vše za použití nejmodernějších technologií. Kurz se soustředil také na praktické ukázky, monitorování, hodnocení a integraci zpracovaných projektů, vše pod vedením zkušených lektorů. Přínos absolvování výše uvedeného kurzu spočívá především v internacionalizaci naší školy, já osobně budu usilovat o integraci projektů do výuky anglického jazyka a jejich maximální zhodnocení a přínos pro studenty.
 
Mgr. Pavla Březíková