CLIL: innovative and effective methods and tools, Milán, Itálie

CLIL: innovative and effective methods and tools

9. - 13. 4. 2019, Milán, Itálie

 

Enjoy Italy di Alessandro Gariano je vzdělávací společnost zaměřená na oživení, stimulaci a podporu udržitelného rozvoje občanů, území a komunit po celé Evropě. Byla založen dynamickým a vášnivým mladým profesionálem na několika málo pevných hodnotách: odpovědnost, identita, začlenění, sdílení, celoživotní učení, občanské povědomí a udržitelnost. Kurz probíhal v překrásném Miláně v Itálii – ve městě plném památek, moderních budov a módy.

Tento kurz se zaměřil na alternativní metody výuky a online výukové nástroje pro učitele a žáky. Díky kurzu jsem poznal velké množství online aplikací, které jsou vhodné pro doplnění a zatraktivnění výuky IF.

Ve škole používáme jiné online systémy pro komunikaci a výměnu dat s žáky, ale vždy je dobré vidět více aplikací podobného zaměření, na které je vhodné upozornit žáky, aby byli připravení na alternativní prostředí ve svém dalším studiu či v zaměstnání.

Kurz byl velmi dobře veden. Školitel měl přehled a velké zkušenosti ze svých častých stáží po celé Evropě. Účastníci byli aktivní po celou dobu kurzu. V průběhu akce vládla přátelská a pracovní atmosféra.

Největší přínos pro mě byl v nutnosti komunikace v anglickém jazyce po celou dobu kurzu. Přínos pro naši školu spočívá také v internacionalizaci naší školy.

Ing. Jan Michlík