English Teacher Training, Edinburgh, Skotsko

English Teacher Training,

Edinburgh, Skotsko

Edinburgh, Scotland, Great Britain

8. – 13.4.2019

Hlavním cílem metodologického kurzu bylo seznámit učitele s moderními vyučovacími metodami a tím přispět ke zkvalitnění výuky, a to zejména k výuce zábavnou a atraktivní formou.

Kurz se zaměřil nejen na obohacení výuky o smysluplné využití zábavných aktivit jako je např. využití písní, TED Talk videí, webových stránek a jiných atraktivních materiálů, ale také zábavné procvičování výslovnosti, slovní zásoby, vyprávění příběhů a prezentačních dovedností.

Kurz nás dále seznámil s mnoha prověřenými webovými stránkami, on-line slovníky a zajímavou prací s nimi, s tvorbou on-line materiálů, zejména sloužících k přípravě kvízů a on-line aktivit.

Velmi přínosnou a zajímavou součástí kurzu byl kulturní program organizovaný školou. Zahrnoval průvodcovanou prohlídku Edinburghu, návštěvu Gregorian House, Rosslyn Chapel, vstup do národního skotského muzea ,národní galerie a botanické zahrady. Velmi krásný byl také sobotní celodenní výlet po Skotské vysočině s návštěvou hradů a skotských jezer zvaných loch.

 Tyto activity nás nejenom seznámily s historií a kulturou Skotska, ale take stmelily náš kolektiv a my se tak setkávali po celý den, komunikovali v angličtině, probírali školské systémy a výuku v jiných evropských zemích, povídali si o politické situaci a bežném životě v Německu, Polsku, Lotyšsku a na Martiniku, předávali si zkušenosti z různých evropských projektů a vyměnných pobytů se studenty. Naše přátelství jsme pak ještě utvrzovali při večerních setkáních v zajímavých edinburských pubech a při veselé taneční výuce skotských tanců.

Největším přínosem kurzu je zavedení miderních metod do výuky a dále také sdílení zkušeností s ostatními pedagogy s evropských zemí a následný kontakt a spolupráce s nimi a jejich studenty.

Mgr. Eva Frgalová