Using Technology in the Classroom

Using Technology in the Classroom
Splitl, Chorvatsko
1. 9 – 7. 9 . 2019 

V rámci projektu EU Erasmus+ KA1 Mobility osob vycestují i v letošním školním roce pedagogové Gymnázia Zlín - Lesní čtvrť, aby absolvovali job-shadowing (stínování) či kurz v zemích EU. 

V září 2019 se Mgr. Pavla Březíková zúčastnila kurzu Using Technology in the Classroom. Tento kurz se zaměřil na využití nejnovějších ICT technologií ve třídě a na nové dovednosti pro učitele 21. století. Naučil nás, jak efektivně zapojit ICT technologie do procesů ve třídě. ICT kurz umožnil učitelům naučit se používat online nástroje v každodenní praxi. Využil se Socrates, Edmondo, Khan Academy, Kahoot, Prezi a jiné nejnovější aplikace, které se tvoří a mění doslova den ode dne. Během kurzu se pedagogové začlenili do skupiny učitelů z celé Evropy a měli možnost inspirace a srovnávání nových metod výuky používaných na odlišných typech škol. Zjistili, jak změnit tradiční hodinu na hodinu digitální doby bez změny osnov.

Tento kurz mi ukázal, jak inspirovat studenty, aby pokračovali ve vzdělání. Získala jsem inspiraci pro svou práci s novými motivačními strategiemi. Přínos kurzu je nesporný a povede k modernizaci výuky anglického jazyka na naší škole.

Mgr. Pavla Březíková